Αρχική       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Λυδία FM 94,2
Σύνδεση   Εγγραφή
Η Ταυτότητά μας
Βιβλία
- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΔΙΑ
- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
- Άλλες Εκδόσεις
Προϊόντα
Προτάσεις
Προσφορές
Συγγραφείς
Συχνές Ερωτήσεις
Νέες Κυκλοφορίες
Επικοινωνία
Λίστα Ενημέρωσης
Εγγραφείτε για να μαθαίνετε
όλα τα νέα μας
 
Καλάθι αγορών
Ο λογαριασμός μου
Ασφάλεια
Ταμείο

Φωνή αύρας λεπτής

466.jpg
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΡ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Εκδόσεις: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Κατηγορία: Πνευματική Ζωή

Περιγραφή: ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ.
Τα έξι κείμενα του τόμου αυτού δεν μιλούν για το μοναχικό ήθος, αλλά εξηγούν το πως αυτό το ήθος παραπέμπει στο ήθος του Σταυρού. Το παρόν βιβλίο δεν επιχειρεί να προτρέψει τον αναγνώστη προς το Όρος, αλλά να τον υποψιάσει για το Άγιον… Γι’ αυτό και η αξία του δεν περιορίζεται στην περιγραφή εξωτερικών διαδρομών, αλλά επεκτείνεται στην ψηλάφηση λεπτών εσωτερικών κινήσεων – εκείνων των κινήσεων που μας αξιώνουν να αντικρίζουμε την πνευματική μας ζωή ως όρος άγιον προς ανάβαση.

Καθεμία από τις τρεις ενότητες του βιβλίου αποτελείται από δύο κείμενα. Η πρώτη ενότητα («Όρος άγιον και θεοβάδιστον») περιγράφει χαρακτηριστικά της ιδιαιτερότητας του αγιορείτικου ησυχασμού, επισημαίνοντας σημεία της πνευματικής διαδρομής του εσώτερου εαυτού. Η δεύτερη («Δεύτε αναβώμεν εις το όρος Κυρίου») δίνει τον λόγο σε προσωπικές ημερολογιακές καταγραφές που στόχο έχουν, μέσα από την περιγραφή του φυσικού κάλλους του Αγίου Όρους, να σκιαγραφήσουν την πνευματική ατμόσφαιρα της χάριτος και να εμπνεύσουν ίσως τον πόθο της. Η τρίτη τέλος ενότητα («Πιανθήσεται τα όρη της ερήμου») προβάλλει ως πρότυπο δύο χαρισματικούς ανθρώπους (τον γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή και τον άγιο Σιλουανό) που ανέβηκαν έρημοι το όρος της ψυχής και πόλισαν με πλήθος την έρημο του Όρους.

Όλα τα κείμενα πλαισιώνονται διακριτικά από φωτογραφίες καλαίσθητες, που τραβήχτηκαν μέσα στην τελευταία εικοσαετία και παραχωρήθηκαν με ευγένεια από τον Μ. Παντερή για τις ανάγκες του παρόντος βιβλίου.


Χαρακτηριστικά βιβλίου
Έτος έκδοσης: 2006
Διαστάσεις: 14x20,5
Σελίδες: 202

Δείτε έργα του συγγραφέα: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΡ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
κωδ.: ΒΛ-02003
Διαθέσιμο
Τιμή: 14,10€
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Η ταυτότητά μας
Βιβλία
   - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΔΙΑ
   - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
   - Άλλες Εκδόσεις
Προσφορές
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία
E-shop
Καλάθι Αγορών
Ο λογαριασμός μου
Ολοκλήρωση Παραγγελίας
Σχεδιασμός & Κατασκευή - Istopolis